Beyti Kebabı

Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet ince açılmış yufka
Köftesi için;
- 1 kilo köftelik kıyma
- 1 su bardağı çekilmiş ekmek
- 1 adet yumurta
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 1 çay kaşığı toz biber
- Kaşık ucu ile karabiber
- Tuz (oranını ağız tadınıza nazaran ayarlayın)
Sosu için;
- 1-2 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 100 gram margarin
Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köftelerimizi hazırlayalım.
- Yoğurma kabına bütün materyalleri koyup yoğuralım.
- Uzun uzun kesimler halinde köfteler yapıp 2 3 saat dolapta bekletelim dinlenmesi lazım.
- Bizde o sırada üst sosunu hazırlayım köşede dursun.
- Kıymaları fırında yada airfryer de pişirelim.
- Yufkaları ortadan ikiye keselim üzerine biraz sıvı yağ gezdirelim.
- Köfteleri yufka üzerine dizelim ve sağdan soldan katlayalım saralım 2 parmak kalınlığında kesip tepsiye dizelim .
- Üzerine sıvı yağ sürüp fırına verelim.
- 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirelim 40-45 dk dk sürüyor. Fırından fırına fark eder.
- Servis tabağına alıp hazırladığımız sosu üzerine dökelim.
- Yoğurt közlenmiş biber ile servis etmek istedim.
- Yanına közlenmiş patlıcan, kızarmış havuç eşliğinde de servis edebilirsiniz. Tercih sorunu.
Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


