Beyran Çorbası (Gaziantep’in Meşhur Şifa Çorbası)

Beyran Çorbası (Gaziantep’in Meşhur Şifa Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler
- 750-1000 gram kemikli et
- Yarım çay bardağı pirinç
- 5 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı salça (ben biber domates karışık salça kullandım )
- 1.5 yemek kaşığı pulbiber (azaltabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Su bardağım 200 ml
Çay bardağım 125 ml
Beyran Çorbası (Gaziantep’in Meşhur Şifa Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kemikli etimizi üzerini kapatacak biçimde gereğince su koyarak düdüklü tencerede haşlayalım.
- Pirinci 1. 5 -2 su bardağı su ile farklı bir tencerede uygunca yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Haşlanan etimizi kemiğinden ayırıp didikleyelim.
- Tencereye yağımızı koyalım içine sarımsakları içine rendeleyelim.
- Salçayı ,pulbiberi ve karabiberi ekleyip 2-3 dakika kadar kavuralım.
- Haşlayıp süzdüğümüz pirinçi didiklediğimiz etleri ekleyelim eti haşladığımız suyla birlikte 1-1. 5 litre su ekleyelim (kıvamını kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz ).
- Tuzunu damak tadımızı nazaran ayarlayıp 5-7 dk kadar kaynatıp altını kapatalım.
- Çorbamız hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Not : Beyran çorbası bol sarımsaklı ve acılı olur fakat sevmiyorsanız sarımsak ve acısını damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
Beyran Çorbası (Gaziantep’in Meşhur Şifa Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










