Beyaz Pilav

Beyaz Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 avuç arpa şehriye
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 tane küp şeker
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığının yarısı kadar tuz
  • 2-3 damla limon suyu

Beyaz Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağı hafif ısıtalım sonra arpa şehriyeyi ekleyip şehriye pembeleşene kadar kavurun.
  2. Ardından pirinçi güzelce 5-6 suda yıkayın güzelce temizlensin suyu berrak olana kadar yıkayın.
  3. 2 küp şekeri tenceremizin içine atalım şeker eriyene bekleyin sonra tenceremize pirinçleri ekleyelim kısık ateşte güzelce kavuralım.
  4. Kavurduktan sonra sıcak su ekleyelim 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyelim ve yağ eriyene kadar bekleyelim eridikten sonra 1 tatlı kaşığının yarısı kadar tuz ekleyelim ve kapağını kapatıp üzeri kaynayıp içindeki su azalana kadar pişirelim.
  5. Su azaldıktan sonra pişmiş demektir kaşığın zıddı ile dıştan içe gerçek nazik bir halde karıştıralım üstünü düzeltim ve üzerine peçete koyup demlenmeye bırakalım.
  6. 5-10 dakika bekledikten sonra 2-3 damla limon suyu ekleyip karıştıralım ve servise hazır.

Beyaz Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mafiş
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Diyet Sebze
Kayısılı Muhallebi (6+ Ay)
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Kremalı Domates Çorbası
Cinnamon Rool
Köz Domates Çorbası
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.