Beyaz Pilav

Beyaz Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 avuç arpa şehriye
- 3 su bardağı pirinç
- 2 tane küp şeker
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığının yarısı kadar tuz
- 2-3 damla limon suyu
Beyaz Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağı hafif ısıtalım sonra arpa şehriyeyi ekleyip şehriye pembeleşene kadar kavurun.
- Ardından pirinçi güzelce 5-6 suda yıkayın güzelce temizlensin suyu berrak olana kadar yıkayın.
- 2 küp şekeri tenceremizin içine atalım şeker eriyene bekleyin sonra tenceremize pirinçleri ekleyelim kısık ateşte güzelce kavuralım.
- Kavurduktan sonra sıcak su ekleyelim 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyelim ve yağ eriyene kadar bekleyelim eridikten sonra 1 tatlı kaşığının yarısı kadar tuz ekleyelim ve kapağını kapatıp üzeri kaynayıp içindeki su azalana kadar pişirelim.
- Su azaldıktan sonra pişmiş demektir kaşığın zıddı ile dıştan içe gerçek nazik bir halde karıştıralım üstünü düzeltim ve üzerine peçete koyup demlenmeye bırakalım.
- 5-10 dakika bekledikten sonra 2-3 damla limon suyu ekleyip karıştıralım ve servise hazır.
Beyaz Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

