Beyaz Lahana Sarması

Beyaz Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük beyaz lahana
İç harcı;
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Sıvı yağ
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Beyaz Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kökünü alıp ayırdığımız lahanaları kaynayan suda 10-15 dakika kadar haşlıyoruz.
- Haşlanan lahanaları soğuk suya sokup çıkarıp kenarda bekletiyoruz.
- Tencereye sıvı yağımızı alıyoruz ,soyup ince ince doğradığımız soğanları üzerine ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Ardından domates salçasını ekliyoruz.
- Daha sonra yıkadığımız bulgur ve pirinçi üzerine ekleyip tuzu da koyup karıştırıyoruz içimiz de hazır.
- Lahanalarımızı tek tek masaya koyup üzerine iç harcı koyup sarıyoruz.
- Ardından bıçak yardımıyla kesip tencereye koyuyoruz.
- Bütün lahanalar bitene kadar birebir süreci yapıyoruz.
- Ardından bir tavaya sıvı yağ tereyağı koyuyoruz.
- Üzerine salça ve tuz da ekleyip karıştırıyoruz .
- Yeteri kadar su koyup kaynamaya bırakıyoruz.
- 5 dakika kaynayan sosumuzu dolmamızın üstüne gezdiriyoruz ve kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Beyaz Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







