Beyaz Çikolatalı Fındıklı Bisküvi Pastası
Beyaz Çikolatalı Fındıklı Bisküvi Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
- 1 l süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Kıyılmış fındık (yaklaşık 250g)
- 1 paket krem şanti
- 2 paket bisküvi
- Islatmak için ekstra süt (yaklaşık 100ml yeterli)
Üstü için ;
- 200ml krema,
- 180g beyaz çikolata
Beyaz Çikolatalı Fındıklı Bisküvi Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 litre sütü tencereye alıyoruz. İçine 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 2 yumurta sarısı, 1 su bardağı şeker ekleyerek ocakta kaynatıyoruz. Kaynadıktan donra altını kapatıp 1 tatlı kaşığı tereyağını ekliyoruz.
- Soğumaya bırakıp krema ile beyaz çikolatayı başka bir tencerede ocak orta ateşte olacak biçimde eritiyoruz.
- Eriyen çikolata kremalı sosumuz soğuyacak. Bir kenarda bekletiyoruz.
- Muhallebimizin sıcağı çıkınca kıyılmış fındığı ve krem şantiyi ekleyerek mikserle karıştırıyoruz.
- Borcama bisküvilerimizi sütle ıslatarak diziyoruz ve 3 kat olacak formda ortasına muhallebimizi yerleştiriyoruz.
- En son üzerine çikolatalı sosumuzu ve biraz fındık dökerek buzdolabında 3-4 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun.
Beyaz Çikolatalı Fındıklı Bisküvi Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














