Beyaz Çikolatalı Fındıklı Bisküvi Pastası

Beyaz Çikolatalı Fındıklı Bisküvi Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için:

  • 1 l süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Kıyılmış fındık (yaklaşık 250g)
  • 1 paket krem şanti
  • 2 paket bisküvi
  • Islatmak için ekstra süt (yaklaşık 100ml yeterli)

Üstü için ;

  • 200ml krema,
  • 180g beyaz çikolata

Beyaz Çikolatalı Fındıklı Bisküvi Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 litre sütü tencereye alıyoruz. İçine 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 2 yumurta sarısı, 1 su bardağı şeker ekleyerek ocakta kaynatıyoruz. Kaynadıktan donra altını kapatıp 1 tatlı kaşığı tereyağını ekliyoruz.
  2. Soğumaya bırakıp krema ile beyaz çikolatayı başka bir tencerede ocak orta ateşte olacak biçimde eritiyoruz.
  3. Eriyen çikolata kremalı sosumuz soğuyacak. Bir kenarda bekletiyoruz.
  4. Muhallebimizin sıcağı çıkınca kıyılmış fındığı ve krem şantiyi ekleyerek mikserle karıştırıyoruz.
  5. Borcama bisküvilerimizi sütle ıslatarak diziyoruz ve 3 kat olacak formda ortasına muhallebimizi yerleştiriyoruz.
  6. En son üzerine çikolatalı sosumuzu ve biraz fındık dökerek buzdolabında 3-4 saat dinlenmeye bırakıyoruz.

Afiyet olsun.

Beyaz Çikolatalı Fındıklı Bisküvi Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kek (Yumurtasız)
Tencerede Mangal Tadında Tavuk
Tahinli Kek
Menemen
Fırında Patates Ve But
Kolay Köz Kırmızı Biber Salatası Tarifi (Şahane Bir Meze)
Hdabla | © 2024 |