Beyaz Çikolata Ve Kedi Dilli Muhallebi

Beyaz Çikolata Ve Kedi Lisanlı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- Yarım paket kedi dili
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı silme un
- 3 yemek kaşığı silme mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı şeker
- 40 gram beyaz çikolata
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
- 2 yemek kaşığı toz krem şanti ( silme)
Üzerine ;
- 1 paket krema
- 80 gram bitter çikolata
Süslemek için:
- Beyaz çikolata
Islatmak için:
- Süt
Beyaz Çikolata Ve Kedi Lisanlı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sunum kuplarımızı alıyoruz ve içlerine modüllere ayırıp sütle ıslattığımız kedi lisanlarını tabana diziyoruz.
- Bir tencere yardımıyla muhallebimizi hazırlıyoruz.
- Tereyağ,beyaz çikolata ve kremşanti hariç tüm materyallerimizi ekleyip güzelce çırpıyoruz.
- Orta derecede ocakta kaynayana kadar çırpıyoruz.
- Kıvam alan muhallebimizin içine tereyağ ve beyaz çikolatayı ekleyip 2/3 dk karıştırıp ocaktan alıyoruz. Birinci ısısı gittikten sonra krem şantiyi ekleyip çırpıyoruz.
- Kedi lisanlı kuplarımıza muhallebimizi eşit biçimde döküyoruz. Ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra sos tencerenizi alıp krema ve bitter çikolatamızı hazırlıyoruz.
- Hazırladığımız ganajımızı muhallelerimizin üzerine döküyoruz. Bir gece buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Bir gece dinlenen muhallebimiz servis öncesinde süslemek için beyaz çikolata pullarıyla süsleyip servise hazır ediyoruz. İsterseniz meyvelerlede servis edebilirsiniz.Afiyet olsun …. ;)).
Beyaz Çikolata Ve Kedi Lisanlı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











