Beyaz Çikolata Soslu Profiterol

Beyaz Çikolata Soslu Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Profiterolun hamuru için:
- 1/2 (yarım) paket margarin (125 gram)
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
Profiterolun kreması için:
- 500 mililitre süt (2,5 su bardağı)
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin (veya vanilya çubuğu)
- 1 paket sütlü yahut bitter çikolata
Profiterolun sos için:
- 220 gr beyaz çikolata
- 1 paket krema
- 1 paket şekerli vanilin
Beyaz Çikolata Soslu Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Profiterolun kremasını hazırlamak için; bir sos tenceresine süt, toz şeker, un ve yumurtayı ekleyip orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar daima olarak karıştırın.
- Koyulaşan kremaya vanilin ve çikolatayı kırıp ek edip karıştırın, ocaktan alın ve oda sıcaklığına geldikten sonra sıkma poşetine doldurup, en az 1 saat buzdolabında bekletin.
- Profiterol hamuru için; öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın. Derin bir sos tenceresine su ve margarini alıp karıştırarak kaynatın.
- Üzerine unu ekleyip daima olarak karıştırarak tabanına hamur yapışmaya başlayana kadar, yaklaşık 4-5 dakika pişirin. Tabanı yapışmaya başlayan hamuru bir kaseye alın ve 15 dakika oda sıcaklığında soğutun.
- Soğumuş olan hamurun üzerine her bir yumurtayı teker teker ekleyin ve her seferinde yumurtaları güzelce yedirerek yapışkan bir hamur elde edin.
- Bu hamuru varsa sıkma poşetine alın, daha kolay hal vermek için yaklaşık 15 dakika daha dinlendirin.
- Bekleyen hamurdan pişirme kağıdı serili fırın tepsisine ortalarında biraz boşluk olacak formda ceviz büyüklüğünde toplar sıkın ya da kaşık yardımıyla dökün.
- Parmağınızın ucunu ıslatıp hamurların üzerindeki çıkıntıları düzeltin ve fırına alıp, piştiği mühlet boyunca kapağını hiç açmadan; yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Pişen profiteroller oda sıcaklığına geldikten sonra alt kısmından bıçakla delik açın ve hazırladığınız kremayı içine sıkın. Bunun yerine ortasını kesip krema da doldurabilirsiniz.
- Beyaz çikolata sosu için; küçük modüllere ayırdığınız beyaz çikolatayı benmari yolu eritin.
- Üzerine krema ek edip güzelce karıştırın vanilini ekleyin hazırladığınız beyaz çikolata sosunu profiterollerin üzerine dökün.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz afiyet olsun.
Beyaz Çikolata Soslu Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



