Beyaz Çikolata Soslu Profiterol

Beyaz Çikolata Soslu Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Profiterolun hamuru için:

  • 1/2 (yarım) paket margarin (125 gram)
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)

Profiterolun kreması için:

  • 500 mililitre süt (2,5 su bardağı)
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin (veya vanilya çubuğu)
  • 1 paket sütlü yahut bitter çikolata

Profiterolun sos için:

  • 220 gr beyaz çikolata
  • 1 paket krema
  • 1 paket şekerli vanilin

Beyaz Çikolata Soslu Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Profiterolun kremasını hazırlamak için; bir sos tenceresine süt, toz şeker, un ve yumurtayı ekleyip orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar daima olarak karıştırın.
  2. Koyulaşan kremaya vanilin ve çikolatayı kırıp ek edip karıştırın, ocaktan alın ve oda sıcaklığına geldikten sonra sıkma poşetine doldurup, en az 1 saat buzdolabında bekletin.
  3. Profiterol hamuru için; öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın. Derin bir sos tenceresine su ve margarini alıp karıştırarak kaynatın.
  4. Üzerine unu ekleyip daima olarak karıştırarak tabanına hamur yapışmaya başlayana kadar, yaklaşık 4-5 dakika pişirin. Tabanı yapışmaya başlayan hamuru bir kaseye alın ve 15 dakika oda sıcaklığında soğutun.
  5. Soğumuş olan hamurun üzerine her bir yumurtayı teker teker ekleyin ve her seferinde yumurtaları güzelce yedirerek yapışkan bir hamur elde edin.
  6. Bu hamuru varsa sıkma poşetine alın, daha kolay hal vermek için yaklaşık 15 dakika daha dinlendirin.
  7. Bekleyen hamurdan pişirme kağıdı serili fırın tepsisine ortalarında biraz boşluk olacak formda ceviz büyüklüğünde toplar sıkın ya da kaşık yardımıyla dökün.
  8. Parmağınızın ucunu ıslatıp hamurların üzerindeki çıkıntıları düzeltin ve fırına alıp, piştiği mühlet boyunca kapağını hiç açmadan; yaklaşık 40 dakika pişirin.
  9. Pişen profiteroller oda sıcaklığına geldikten sonra alt kısmından bıçakla delik açın ve hazırladığınız kremayı içine sıkın. Bunun yerine ortasını kesip krema da doldurabilirsiniz.
  10. Beyaz çikolata sosu için; küçük modüllere ayırdığınız beyaz çikolatayı benmari yolu eritin.
  11. Üzerine krema ek edip güzelce karıştırın vanilini ekleyin hazırladığınız beyaz çikolata sosunu profiterollerin üzerine dökün.
  12. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz afiyet olsun.

Beyaz Çikolata Soslu Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye (Sıvı Yağla)
Muhallebili Kadayıflı Revani
Ceviz Kurabiye (Püf Noktalarıyla)
Çıtır Çıtır El Açması Arnavut Böreği
Mercimekli Köfte (Antep Usulü)
Portakallı Zeytinyağlı Kereviz (Pratik Hepsi Çiğden)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet