Beşamelli Bolenez Soslu Fırında Bostan Patlıcan

Beşamelli Bolenez Soslu Fırında Bostan Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcan

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Bolenez sos için;

  • 200 gram kıyma
  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 adet büyük uzunluk havuç
  • 1-2 kol kereviz sapı (şart değil lakin olursa lezzet katıyor)
  • 3 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı su

Beşamel sos için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Ayrıca;

  • 1 kase rendelenmiş kaşar
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz

Beşamelli Bolenez Soslu Fırında Bostan Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları çizgili soyalım her birini 7 eşit dilim olacak halde uzunlamasına keselim.
  2. 15 dakika tuzlu suda beklettikten sonra yıkayıp kurulayıp kızgın yağda artlı önlü kızartalım havlu kağıt üzerine alalım.
  3. Diğer taraftan uygun bir tavaya yağ alıp soğanları küçük küçük doğrayalım ya da rendeleyelim tavaya alalım 1-2 dakika soteleyelim.
  4. Rendenin küçük tarafı ile rendelediğimiz havuçları ek edip pişirmeye devam edelim.
  5. Rondodan geçirdiğimiz kerevizleri de ek ettikten sonra suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak pişirelim.
  6. Ocağın altını kısa alıp kıymayı ek edelim kaşıkla eze eze topaklanmaması için pişirelim.
  7. Domates salça sarımsak ve baharatları da ek edip bir buçuk su bardağı su ekleyelim ve ocağın altını yarıma alıp 20 dakika bu formda pişirelim ocaktan alalım.
  8. Uygun bir fırın kabına patlıcanları dizelim üzerine hazırladığımız bolonez sostan kaşık yardımı ile yerleştirelim.
  9. Rendelenmiş kaşar serpelim tekrar patlıcan dizip üzerine bolonez sos koyalım ve 1 tatlı kaşığı salça tuz yarım su bardağı sıcak su ile karıştırıp tepsinin kenarından dikkatlice dökelim.
  10. Beşamel sos için uygun bir kaba tereyağını alıp eritelim un ek edip 2-3 dakika yakmadan kavuralım azar azar süt ek ederek kaynayıncaya kadar karıştıralım tuz ve karabiber ekleyip 1-2 dakika kısık ateşte kaynatıp ocaktan alalım.
  11. Ve bolonez sosu patlıcanların üzerine kaşık yardımı ile beşameli eşit biçimde koyalım.
  12. Önceden ısıttığımız 190 derece fırında 20 dakika pişirelim fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar serpelim ve tekrar fırına verip kaşarlar kızarıncaya kadar pişirmeye devam edelim.
  13. Fırından çıkarıp birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edelim ne diyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Beşamelli Bolenez Soslu Fırında Bostan Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Çığırtma
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye
Orman Meyveli Crumble Kek (Videolu)
Pizza Hamuru (Videolu)
Mayasiz Yumuşacık Poğaça
Pizza Malzemeli Milföy Çanakları
Hdabla | © 2025 |