Beşamel Soslu Tavuk

Beşamel Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

İçi için;

  • 1 kilo tavuk göğsü
  • 1 adet soğan

Tavukları haşlamak için;

  • 2 su bardağı su (üzeri için ayrılacak)
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tavukların haşlama suyu

Beşamel Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğu kuşbaşı doğrayalım tencereye alalım suyunu çekene kadar yüksek ateşte pişirelim sonra küçük doğranmış soğanı ve göz kararı tuzu ekleyip 5 dk kadar kavuralım.
  2. Kavrulan tavukların üzerine 2 su bardağı suyu ekleyip kaynamasını bekleyelim kaynadıktan sonra kevgirle süzüp tavukları borcama alalım üzerine karabiber serpip düzleyelim.
  3. Sosu için; küçük bir kapta 1 yumurtayı, yoğurdu, unu çırpalım tavukların haşlama suyuna ekleyip daima karıştıralım üzeri göz göz olana kadar pişirelim.
  4. Hazırladığımız bu sosu tavukların üzerine dökelim, 20 dk kadar kızarıncaya kadar 200 derece fırında pişirelim.

Beşamel Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sac Kavurma
Kavurmalı Fırın Patates Yemeği
Datça Baharatlı Mini Patates
Yufka Mantısı
Bisküvili Pasta
İtalyan Usulü Tiramisu
Hdabla | © 2025 |