Beşamel Soslu Tavuk
Beşamel Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
İçi için;
- 1 kilo tavuk göğsü
- 1 adet soğan
Tavukları haşlamak için;
- 2 su bardağı su (üzeri için ayrılacak)
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Tavukların haşlama suyu
Beşamel Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğu kuşbaşı doğrayalım tencereye alalım suyunu çekene kadar yüksek ateşte pişirelim sonra küçük doğranmış soğanı ve göz kararı tuzu ekleyip 5 dk kadar kavuralım.
- Kavrulan tavukların üzerine 2 su bardağı suyu ekleyip kaynamasını bekleyelim kaynadıktan sonra kevgirle süzüp tavukları borcama alalım üzerine karabiber serpip düzleyelim.
- Sosu için; küçük bir kapta 1 yumurtayı, yoğurdu, unu çırpalım tavukların haşlama suyuna ekleyip daima karıştıralım üzeri göz göz olana kadar pişirelim.
- Hazırladığımız bu sosu tavukların üzerine dökelim, 20 dk kadar kızarıncaya kadar 200 derece fırında pişirelim.
Beşamel Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














