Beşamel Soslu Patatesli Tavuk

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yeterince tuz

Tavuk sote için;

  • 450-500 gram tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet kabuğu soyulmuş domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik
  • 1 çay bardağı sıcak su

Beşamel sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerin kabuğunu soyalım ve yuvarlak halde ince dilimleyelim karıştırma kabına alalım üzerine sıvı yağ, tuz ve baharatları ek edelim karıştıralım uygun fırın kabının alt tabanına boşluk olmayacak formda dizelim, 200 derece evvelden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirelim.
  2. Tavuk sote için; tavaya sıvı yağı alarak ısıtalım üzerine küçük doğranmış tavuk göğsünü ek edelim 10 dk boyunca soteleyelim.
  3. Sonrasında doğranmış soğan, sivri biber, kırmızı biberi, tuz, baharatları domates ve biber salçasını ,yarım yemek kaşığı tereyağıda ek ederek karıştırarak sotelemeye devam edelim.
  4. Ardından kabuğu soyulup doğranmış domatesleri ekleyelim ve karıştıralım bir çay bardağı sıcak suyu da ekleyelim karıştırarak tavanın kapağını kapatalım pişmeye bırakalım yaklaşık 6-7 dakika pişirelim.
  5. Tavamızı ocaktan alıp evvelden fırınladığımız patateslerin üzerine gezdirelim.
  6. Beşamel sos için; 1 yemek kaşığı tereyağı tencerede eritelim üzerine unu ek edip kokusu çıkıncaya kadar karıştırarak kavuralım üzerine sütü ek edip daima karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
  7. Pişen sosa çok az tuz ile karabiber ekleyip karıştıralım ocaktan alalım ve beşamel sosumuzu tavukların üzerinde boşluk kalmayacak halde gezdirerek kaplayalım.
  8. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirimi her tarafına serperek evvelce ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyip kızarana kadar pişirelim. Yemeği sıcak servis etmenizi tavsiye ediyorum deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun.

Not! Tavuk göğsü yerine kalçada kullanabilirsiniz etiniz daha yumuşak olacaktır.

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebze Taçlı Tavuk
Burma Kadayıf
Yumurta Kızartması
Şekersiz Meyveli Kek
Frambuazlı Çikolatalı Kek
Pankek (Süt Burger)
Hdabla | © 2025 |