Beşamel Soslu Patates Yatağında Ispanak

Beşamel Soslu Patates Yatağında Ispanak Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 2 orta uzunluk patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay bardağı su

Beşamel sos için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Beşamel Soslu Patates Yatağında Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ıspanaklarımızı güzelce temizleyip yıkayalım ve doğrayalım. Soğanımızı ve biberimizi doğrayıp, sıvı yağ koyduğumuz tavamızda soteleyelim.
  2. Üzerine salça ve baharatlarımızı da ek ederek soteleme sürecine devam edelim. Son olarak ıspanak ve tuzumuzuda ekleyip, ıspanaklar suyunu salana kadar pişirme sürecine devam edelim.
  3. Beşamel sos için; sos tenceremize tereyağımızı alıp eritelim. İçerisine un katıp, kavuralım. Süt ve tuzu ek ederek kıvam alıncaya kadar karıştırıp pişirelim.
  4. Patateslerimizi soyup yıkadıktan sonra yuvarlaklar halinde dilimleyip, fırın kabımıza dizelim. Üzerine ıspanak harcımızı, fırın kabımızın kenarından da suyu ekleyelim, ıspanaklarımızın üzerine de beşamel sosumuzu her yerini kaplayacak biçimde yayalım.
  5. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpiştirip, evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırında patatesler yumuşayıp, üzeri kızarana kadar pişirelim. Yemeğimiz servise hazır 👩🏻‍🍳 afiyet olsun 😋

Beşamel Soslu Patates Yatağında Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahveli Yulaf Lapası
Kuru Meyveli Kek
Püreli Domates Çorbası
Aydın’ın Haşlama Yaz Turşusu
Patatesli Rulo Poğaça
Karınca Tatlısı
Hdabla | © 2025 |