Beşamel Soslu Patates Yatağında Ispanak

Beşamel Soslu Patates Yatağında Ispanak Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg ıspanak
- 1 adet soğan
- 2 orta uzunluk patates
- 1 adet kırmızı biber
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay bardağı su
Beşamel sos için;
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Beşamel Soslu Patates Yatağında Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ıspanaklarımızı güzelce temizleyip yıkayalım ve doğrayalım. Soğanımızı ve biberimizi doğrayıp, sıvı yağ koyduğumuz tavamızda soteleyelim.
- Üzerine salça ve baharatlarımızı da ek ederek soteleme sürecine devam edelim. Son olarak ıspanak ve tuzumuzuda ekleyip, ıspanaklar suyunu salana kadar pişirme sürecine devam edelim.
- Beşamel sos için; sos tenceremize tereyağımızı alıp eritelim. İçerisine un katıp, kavuralım. Süt ve tuzu ek ederek kıvam alıncaya kadar karıştırıp pişirelim.
- Patateslerimizi soyup yıkadıktan sonra yuvarlaklar halinde dilimleyip, fırın kabımıza dizelim. Üzerine ıspanak harcımızı, fırın kabımızın kenarından da suyu ekleyelim, ıspanaklarımızın üzerine de beşamel sosumuzu her yerini kaplayacak biçimde yayalım.
- Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpiştirip, evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırında patatesler yumuşayıp, üzeri kızarana kadar pişirelim. Yemeğimiz servise hazır 👩🏻🍳 afiyet olsun 😋
Beşamel Soslu Patates Yatağında Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













