Beşamel Soslu Mantar

Beşamel Soslu Mantar Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gr kültür mantarı
  • 300 gram tavuk eti (istediğiniz yeri kullanabilirsiniz)
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 -3 adet domates
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2 -3 adet kabya biber
  • Kajun
  • Köri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz

Besamel sos için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 dolu yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel Soslu Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları küp küp kesilir kavrulur.
  2. Ardından tavuk eti küçük küçük kesilerek ilave edilir .
  3. Mantar ek edilerek 3 -4 dk kavrulur ve biberler ve patates eklenir tekrar kavrulur .
  4. Bu esnada tuz ve baharatları eklenir ve rendelenmiş domatesler ek edilir.
  5. 10 dk kadar pişmeye bırakılır.
  6. Hazırladığımız malzemeyi uygun bir fırın tepsisine alın .
  7. Beşamel için eriyen margarine un ek edilerek kavrulur, akabinde süt ,tuz ,karabiber ek edilir ve 1 -2 taşım kaynatılır.
  8. Üzerine beşamel sosu döküp dilerseniz üzerine peynir ekleyin .
  9. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin ben 180 derecede pişirdim.

Beşamel Soslu Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sufle
Zeytin Ezmeli Kruvasan Poğaça
Anne Sütü Arttırıcı Sandviç Kahvaltı
Kısırmızı
Keten Tohumlu Glutensiz Lavaş / Krep
Puf Puf Poğaça
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet