Beşamel Soslu Mantar
Beşamel Soslu Mantar Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gr kültür mantarı
- 300 gram tavuk eti (istediğiniz yeri kullanabilirsiniz)
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 -3 adet domates
- 2-3 adet yeşil biber
- 2 -3 adet kabya biber
- Kajun
- Köri
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
Besamel sos için;
- 2.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 dolu yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
Beşamel Soslu Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları küp küp kesilir kavrulur.
- Ardından tavuk eti küçük küçük kesilerek ilave edilir .
- Mantar ek edilerek 3 -4 dk kavrulur ve biberler ve patates eklenir tekrar kavrulur .
- Bu esnada tuz ve baharatları eklenir ve rendelenmiş domatesler ek edilir.
- 10 dk kadar pişmeye bırakılır.
- Hazırladığımız malzemeyi uygun bir fırın tepsisine alın .
- Beşamel için eriyen margarine un ek edilerek kavrulur, akabinde süt ,tuz ,karabiber ek edilir ve 1 -2 taşım kaynatılır.
- Üzerine beşamel sosu döküp dilerseniz üzerine peynir ekleyin .
- Fırında üzeri kızarana kadar pişirin ben 180 derecede pişirdim.
Beşamel Soslu Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

