Beşamel Soslu Kıymalı Patates Çanakları
Beşamel Soslu Kıymalı Patates Çanakları Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet patates
- Yarım kilo kıyma
- 2 adet soğan
- 4 tane yeşil biber
- 2 orta uzunluk domates
- 1 çay kaşığı sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Nane
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 buçuk su bardağı sıcak su
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıcak su
Beşamel sos için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar
Patatesleri kızartmak için;
- Sıvı yağ
Beşamel Soslu Kıymalı Patates Çanakları Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eğer patatesleriniz büyükse ortadan ikiye bölüp içleri bir kaşık yardımıyla oyulur.
- Tavaya sıvı yağ alınıp patatesler artlı önlü kızartılır.
- Sonra diğer bir tavaya kıyma alınır biraz sotelenir, sonra üzerine soğan, biber, domates salça ve baharatlar eklenip sıcak suyuda ekledikten sonra iç harç oluşturulur.
- Suyu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
- Beşamel sos içinde sos tavasına terayağ ile un kavrulup üzerine süt eklenir ,koyulaştıktan sonra karabiber ve tuz koyulur karışıtırılır.
- İç harcımızdan patates çanaklarına doldurulur üzerine beşamel sos eklenir.
- En son kaşar rendesi de serpildikten sonra salçalı sos yapıp borcamın tabanına dökülür.
- Sonra 200 derecelik fırında kaşar kızarana kadar pişirilir.
Not: patates ve kıyma harcı piştiği için fırına yalnızca kaşar kızarsın diye atılıyor tekrardan fırında tutma müddetinin uzamasına gerek yoktur. Afiyet olsun 🌸.
Beşamel Soslu Kıymalı Patates Çanakları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













