Beşamel Soslu Kıymalı Patates Çanakları

Beşamel Soslu Kıymalı Patates Çanakları Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet patates
  • Yarım kilo kıyma
  • 2 adet soğan
  • 4 tane yeşil biber
  • 2 orta uzunluk domates
  • 1 çay kaşığı sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Nane
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 buçuk su bardağı sıcak su

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

Beşamel sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar

Patatesleri kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Beşamel Soslu Kıymalı Patates Çanakları Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eğer patatesleriniz büyükse ortadan ikiye bölüp içleri bir kaşık yardımıyla oyulur.
  2. Tavaya sıvı yağ alınıp patatesler artlı önlü kızartılır.
  3. Sonra diğer bir tavaya kıyma alınır biraz sotelenir, sonra üzerine soğan, biber, domates salça ve baharatlar eklenip sıcak suyuda ekledikten sonra iç harç oluşturulur.
  4. Suyu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
  5. Beşamel sos içinde sos tavasına terayağ ile un kavrulup üzerine süt eklenir ,koyulaştıktan sonra karabiber ve tuz koyulur karışıtırılır.
  6. İç harcımızdan patates çanaklarına doldurulur üzerine beşamel sos eklenir.
  7. En son kaşar rendesi de serpildikten sonra salçalı sos yapıp borcamın tabanına dökülür.
  8. Sonra 200 derecelik fırında kaşar kızarana kadar pişirilir.

Not: patates ve kıyma harcı piştiği için fırına yalnızca kaşar kızarsın diye atılıyor tekrardan fırında tutma müddetinin uzamasına gerek yoktur. Afiyet olsun 🌸.

Beşamel Soslu Kıymalı Patates Çanakları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabaklı Krep (Videolu)
Bezelyeden Kahvaltılık Sos
Trileçe
Pastane Usulü Şekerpare
Fırında Karnabahar
Nohutlu Kavurmalı Pilav
Hdabla | © 2025 |