Beşamel Soslu Kıymalı Makarna
Beşamel Soslu Kıymalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tortiglioni (kalın kesme) makarna
- 500 gram kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- 1 çay kaşığı kajun baharatı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 defne yaprağı
Beşamel için:
- 2,5 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı labne peyniri yahut krem peynir
- Tereyağı
- 2 defne yaprağı
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için:
- Kaşar peyniri rendesi
Beşamel Soslu Kıymalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yemeğimize makarnamızı haşlayarak başlayalım.
- Diğer yandan derin bir tavada soğanı kavuralım.
- Biraz pembeleşince kıymaları da ekleyip tahta kaşıkla yeterlice eze eze kavuralım.
- Baharatları da ekleyip kıymalar büsbütün pişene kadar kavurmaya devam edelim. Dilerseniz domates salçası da kullanabilirsiniz, ben tercih etmiyorum. En son defne yaprağını ekleyip ocaktan alalım.
- Beşamel sosu için iki kaşık tereyağını eritip unun kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
- Sütü yavaş yavaş ekleyerek durmadan telle çırpalım ki topak kalmasın.
- İki kaşık labneyi ve kremanın yarısını da ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Tuz, isteğe bağlı karabiber ve defne yaprağını katıp kaynayana kadar karıştıralım.
- Sosumuz olağan beşamel üzere koyu olmamalı, biraz daha akışkan bir yapısı olsun ki makarnaların içine rahatça girebilsin ve kremamsı bir yapısı olsun.
- Geniş bir karıştırma kabında haşlanan makarnayı, kıymayı ve beşamel sosunu birbirine karıştıralım. Hepsi uygunca birbiri içine girsin.
- Beşamel sosundan çok az üzerine yayacak kadar da bırakabiliriz.
- Hazır olan makarnayı geniş bir fırın tepsisine alalım, üzerine kalan beşamel sosunu ve kalan kremayı güzelce yayalım.
- En son rendelenmiş kaşar peynirini de serpip üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun 🌷.
Beşamel Soslu Kıymalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










