Beşamel Soslu Kıymalı Krep

Beşamel Soslu Kıymalı Krep Tanımı İçin Malzemeler

Kıymalı harç;

  • 400 gram dana kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük kapya biber
  • 1 büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 çay bardağı su

Krep için;

  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un

Beşamel sos;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı / margarin
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • Bol kaşar peyniri

Beşamel Soslu Kıymalı Krep Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak krep gereçlerini karıştırma kabına alıp güzelce çırpıyoruz.
  2. Yapışmaz tavayı ısıtıp, ısındıktan sonra yağlayarak kepçe yardımıyla krep hamurunu döküyoruz ve krepleri hazırlıyoruz.
  3. Beşamel sos için yağı eritip unu ekliyoruz ve kavuruyoruz.
  4. Un kavrulunca üzerine süt ve baharatları ekleyerek yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
  5. İç harç için tavaya yağ ve kıymayı ekleyip kıymayı rengi dönene kadar pişiriyoruz.
  6. Üzerine soğan ve biberi ekleyip birkaç kere karıştırıp pişiriyoruz.
  7. Üzerine kalan tüm harç materyallerini ekleyip harç suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  8. 1 adet krep alıp içine evvel harç sonra biraz peynir ekleyip kapatıyoruz.
  9. Üzerine evvel beşamel sos sonra peynir eleyip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Beşamel Soslu Kıymalı Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çılbır Yumurta Ve Sürme Avakoda
Antep Fıstıklı Bayram Kurabiyesi
Glutensiz Şeftalili Cheesecake
Borcam Kebabı
Yaz Pastası
Salçalı Sosis Tava
Hdabla | © 2025 |