Beşamel Soslu Kıymalı Krep
Beşamel Soslu Kıymalı Krep Tanımı İçin Malzemeler
Kıymalı harç;
- 400 gram dana kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük kapya biber
- 1 büyük soğan
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 çay bardağı su
Krep için;
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
Beşamel sos;
- 2 yemek kaşığı tereyağı / margarin
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- Bol kaşar peyniri
Beşamel Soslu Kıymalı Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak krep gereçlerini karıştırma kabına alıp güzelce çırpıyoruz.
- Yapışmaz tavayı ısıtıp, ısındıktan sonra yağlayarak kepçe yardımıyla krep hamurunu döküyoruz ve krepleri hazırlıyoruz.
- Beşamel sos için yağı eritip unu ekliyoruz ve kavuruyoruz.
- Un kavrulunca üzerine süt ve baharatları ekleyerek yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
- İç harç için tavaya yağ ve kıymayı ekleyip kıymayı rengi dönene kadar pişiriyoruz.
- Üzerine soğan ve biberi ekleyip birkaç kere karıştırıp pişiriyoruz.
- Üzerine kalan tüm harç materyallerini ekleyip harç suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- 1 adet krep alıp içine evvel harç sonra biraz peynir ekleyip kapatıyoruz.
- Üzerine evvel beşamel sos sonra peynir eleyip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Beşamel Soslu Kıymalı Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















