Beşamel Soslu Fırında Makarna Tavuklu

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tavuklu Tanımı İçin Malzemeler

Makarna için:

  • 1 paket fırın makarna (veya penne, burgu da olur)
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber, isteğe nazaran muskat rendesi (çok az)

Üzeri için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 600 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tavuklu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bol tuzlu suda makarnayı 7–8 dakika haşla, süz ve az sıvı yağ gezdirip karıştır.
  2. Soğanı ve sarımsağı küçük doğra, sıvı yağda kavur. Küp doğranmış tavukları ekle, suyunu salıp çekene kadar pişir. Salçayı ve baharatları ekle, 5 dakika karıştırarak pişir.
  3. Tereyağını erit, unu ekle ve 2 dakika kavur. Sütü yavaş yavaş ekle, daima karıştır. Yoğunlaşınca tuz ve karabiber ekle.
  4. Geniş bir kapta makarna, tavuk harcı ve beşamel sosun yarısını karıştır. Fırın kabına dök. Üzerine kalan beşamel sosu gezdir. En üste kaşar peyniri serpiştir.
  5. 180°c’de evvelce ısıtılmış fırında 20–25 dakika pişir. Üstü güzelce kızarınca tamamdır 😍
  6. Tavukları haşlayıp didiklerseniz daha yumuşak olur, lakin sotelenmiş hali daha aromalıdır. Beşamel sosun çok koyu olmamasına dikkat edilmeli, makarnayla hoş karışmalı.

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tavuklu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğan Turşusu (Antioksidan)
Mantar Mezesi
Pratik Sebzeli Tavuk Çorbası
Yaban Mersinli Brownie
Simit Kebabı
Çocuklar İçin Sağlıklı Puding
Hdabla | © 2025 |