Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su

Beşamel sos için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ (ya da 2 yemek kaşığı tereyağı)
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 4 su bardağı süt (200 ml bardak ile)
  • Yarım silme yemek kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • 6-7 kesim tereyağı (yoksa margarin de olabilir)

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle makarnamızı tuzlu suda haşlıyoruz.
  2. O haşlanırken beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.
  3. Tüm gereçleri küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Daha sonra makarnamızı süzüp fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  5. Daha sonra beşamel sosumuzu üzerine gezdiriyoruz.
  6. Kuru bir yer kalmamalı.
  7. Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi serpiyoruz.
  8. En son tereyağından bıçak ucuyla kesip küçük modüller halinde aralıklarla koyuyoruz.
  9. 180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz.
  10. Yarım saat kadar pişiriyoruz. Size tavsiyem fırında piştikten sonra 15 dakika kadar içini çekmesi için bekletmeniz. Afiyet olsun.

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Polonya Pastası (Karpatra)
Kıymalı Kruvasan Börek
Zeytinyağlı Bezelye
Mac’n Cheese Makarna
Saray Helvası Tarifi
Karpuzlu Milksake ️
Hdabla | © 2025 |