Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi
Beşamel Soslu Fırında Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket makarna
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
Beşamel sos için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ (ya da 2 yemek kaşığı tereyağı)
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 4 su bardağı süt (200 ml bardak ile)
- Yarım silme yemek kaşığı tuz
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- 6-7 kesim tereyağı (yoksa margarin de olabilir)
Beşamel Soslu Fırında Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle makarnamızı tuzlu suda haşlıyoruz.
- O haşlanırken beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.
- Tüm gereçleri küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Daha sonra makarnamızı süzüp fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Daha sonra beşamel sosumuzu üzerine gezdiriyoruz.
- Kuru bir yer kalmamalı.
- Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi serpiyoruz.
- En son tereyağından bıçak ucuyla kesip küçük modüller halinde aralıklarla koyuyoruz.
- 180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz.
- Yarım saat kadar pişiriyoruz. Size tavsiyem fırında piştikten sonra 15 dakika kadar içini çekmesi için bekletmeniz. Afiyet olsun.
Beşamel Soslu Fırında Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






