Beşamel Soslu Fırın Patates
Beşamel Soslu Fırın Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet orta uzunluk patates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Beşamel sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
Üstüne:
- 1 kade dolu dolu rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Fırın Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup ortadan ikiye bölerek birer santimetre eninde keselim.
- Yağını, tuzunu ve baharatlarını ekleyerek harmanlayalım ve yağlanmış fırın tepsisine yayalım.
- 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Patatesler kızarmaya yakın beşamel sosunu hazırlayalım.
- Yağları ve unu küçük bir tencereye alalım ve rengi değişene kadar kavuralım.
- Rengi değiştikten sonra sütünü ekleyelim ve karıştırarak kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra tuz ve karabiberini ekleyelim.
- Fırından tepsiyi çıkarıp beşamel sosu üzerine eşit bir halde yayalım.
- Üzerine kaşar peyniri ekleyerek kızarana kadar tekrar fırınlayalım.
- Fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyelim ve keserek servis edelim.
Beşamel Soslu Fırın Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













