Beşamel Soslu Fırın Patates

Beşamel Soslu Fırın Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet orta uzunluk patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Beşamel sosu için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber

Üstüne:

  • 1 kade dolu dolu rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Fırın Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyup ortadan ikiye bölerek birer santimetre eninde keselim.
  2. Yağını, tuzunu ve baharatlarını ekleyerek harmanlayalım ve yağlanmış fırın tepsisine yayalım.
  3. 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  4. Patatesler kızarmaya yakın beşamel sosunu hazırlayalım.
  5. Yağları ve unu küçük bir tencereye alalım ve rengi değişene kadar kavuralım.
  6. Rengi değiştikten sonra sütünü ekleyelim ve karıştırarak kaynatalım.
  7. Kaynadıktan sonra tuz ve karabiberini ekleyelim.
  8. Fırından tepsiyi çıkarıp beşamel sosu üzerine eşit bir halde yayalım.
  9. Üzerine kaşar peyniri ekleyerek kızarana kadar tekrar fırınlayalım.
  10. Fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyelim ve keserek servis edelim.

Beşamel Soslu Fırın Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Rulo Kek
Enfes Kupta Porsiyonluk Tiramisu
Trileçe
Kolay El Açması Ispanaklı Börek
Çikolatalı Cevizli Kurabiye (Videolu)
Kahve Yanı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |