Beşamel Soslu Fırın Makarna

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket çubuk makarna
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığından az karabiber
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Üzeri için;
- 1 paket dilimli kaşar peyniri
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kaynayan suya tüm biçiminde makarnamızı ekliyoruz ve pişmesini sağlıyoruz.
- Başka bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı unu unun kokusu çıkıncaya kadar 2-3 dk kavuruyoruz.
- Sonra 1 tl sütü yavaş yavaş ekleyip bu kademede daima olarak karıştırıyoruz.
- Tuzu be karabiberi bu kademede ekleyebilirsiniz.
- Kıvam alana kadar pişiriyoruz. Ocaktan alıyoruz.
- Sonrasında pişen makarnaya beşamel sosun 3 te 2 si kadar karıştırıyoruz ve borcama alıyoruz.
- Kalan beşamel sosumuza 1 adet yumurta ve 1 yemek kaşığı yoğurtu alıp karıştırıyoruz.
- Borcama aldığımız makarnamızın üzerinde gezdiriyoruz.
- En son evrede makarna üzerine kaşarları dizip daha evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Enfes bu tanımı denemeyen kalmasın. Şimdiden afiyet olsun. ☺️.
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




