Beşamel Soslu Fırın Makarna

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
  • 3 su bardağı süt
  • 3- 4 yemek kaşığı un
  • 3 y emek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su rendelenmiş kaşar peynir
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için :

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir

Tepsiyi yağlamak için :

  • Sıvı yağ

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarnayı tuzlu suda 8 dakika haşlaya alalım.
  2. Diğer taraftan tencereye aldığımız sıvı yağ ile tereyağda unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Sütünü yavaşça ekleyip, topaklanmaması için daima karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
  4. Tuz karabiberi ekleyip, ocaktan alalım.
  5. 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyelim.
  6. Makarnayı yağlanmış fırın tepsine alalım sosun döküp karıştıralım.
  7. Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.
  8. Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında 25-30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  9. İlk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun 🥰🥰

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Kapya Biber Sarma
Simit Kurabiye
Diyete Uygun Yulaf Kahvaltı
Fırın Izgarasında Tavuk
Kabak Buğulama
Sömelek Köftesi
Hdabla | © 2025 |