Beşamel Soslu Fırın Makarna

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket fırın makarna
- 3 su bardağı süt
- 3- 4 yemek kaşığı un
- 3 y emek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su rendelenmiş kaşar peynir
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için :
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Tepsiyi yağlamak için :
- Sıvı yağ
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnayı tuzlu suda 8 dakika haşlaya alalım.
- Diğer taraftan tencereye aldığımız sıvı yağ ile tereyağda unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sütünü yavaşça ekleyip, topaklanmaması için daima karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
- Tuz karabiberi ekleyip, ocaktan alalım.
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyelim.
- Makarnayı yağlanmış fırın tepsine alalım sosun döküp karıştıralım.
- Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.
- Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında 25-30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun 🥰🥰
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








