Beş Dakika ‘da Haşlanmış Mısır

Beş Dakika ‘da Haşlanmış Mısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet mısır
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 lt su
  • 1 çay kaşığı tuz

Beş Dakika ‘da Haşlanmış Mısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle süt mısırların kabuklarını soyup, püsküllerini temizleyin.
  2. Büyük bir tavanın içine, suyu ek edip kaynatın.
  3. Ardından su kaynadıktan sonra tavanın içine mısırları, tereyağı, tuzu, kaynayan suya bırakıp tavanın kapağını kapatın.
  4. Toplamda 5 dakika orta ateşte mısırları pişirip, ocağın altını kapatın.
  5. Mısırları 20 dakika tavada, suyun içinde bekletin.
  6. Ardından mısırları sudan çıkarıp servis tabağına alın,mısırın üzerine tuz ek ederek ikram edelim. Afiyet olsun.

Toplamda mısırı,5 dakika kaynar suda ve tereyağı ile birlikte pişirmek, mısıra lezzet katıyor.

Beş Dakika ‘da Haşlanmış Mısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Acılı Ezme (Güneydoğu Usulü)
Yumuşacık Zebra Kek
Vişneli Browni Kek (Hazıra Bin Basar)
Lavaştan Diyet Börek
Mercimekli Ve Yumuşacık Krep (Videolu)
Zeytinyağlı Taze Bezelye
Hdabla | © 2025 |