Berliner

Berliner Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta +1 yumurtanın sarısı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 50 gr eritilmiş margarin
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- Aldığı kadar un
Arasına;
- Çikolata sosu
- Marmelat (isterseniz krema da sıkılabilir)
Üzerine;
- Pudra şekeri
Berliner Tanımı Nasıl Yapılır?
Merhabalar💐.
- Öncelikle margarinimizi eritip sütü ılık olacak formda ısıtalım.
- Sonra yoğurma kabına yumurtalar, şeker,vanilyayi döküp karıştıralım .
- Eritilmiş margarin ve sütü ek edelim, unu denetimli ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
- Önemli olan hamur çok uygun yoğurulmalı.
- İyice yoğurulan hamuru üzerini örtüp bir saat kadar bekletelim hamur yaklaşık iki katına çıkacaktır.
- Kabaran hamurumuzu tezgaha alıp oklava yahut merdane ile bir parmak kalınlığında açalım.
- Bardak yardımı ile yuvarlaklar keselim.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kestigimiz hamurları dizelim hamur bitene kadar tekrar hamuru toparlayıp açarak yuvarlaklar keselim.
- Tepsideki hamurun da üzerini örtüp 1 saat daha dinlendirelim hamurlar bu biçimde daha puf puf kabaracaktır.
- Derin bir tavaya hamurların üzerine çıkmayacak kadar yağ koyup orta ateşte çevirerek çift taraflı kızartalım.
- İçerisine istediğiniz dolguyu yapabilirsiniz.
- Üzerine pudra şekeri serpip servis yapilir.
Berliner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








