Benekli Rulo Pasta

Benekli Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için:
- 2.5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilin
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı ılık su
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay bardağı buğday nişastası
- 1 çay bardağı kadar un
- Kakao (desen için)
Arası için:
- 2 adet muz
Benekli Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremayı yapıyoruz tencereye tereyağ ve vanilin hariç tüm materyalleri koyup daima karıştırıp pişirin pişince en son tereyağ ve vanilin ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Kek için yumurta akları farklı kaba kırın sarıları farklı kaba koyun yumurta akına 1 çay kaşığı tuz koyup yüksek bölümde çırpın kar olana kadar beyaz olana kadar 5 dk çırpın. Kenarda dursun.
- Yumurta sarılar içine şekeri koyup çırpın ılık su vanilin kabartma tozu koyun çırpın biraz. Nişasta ve un koyun çırpın küçük kaseye 4 tatlı kaşığı kaseye ayırın, içine 1 çay kaşığı kakao ekleyin, karıştırın, pişirme kağıdına benekler yapın ben çay kaşığıyla yaptım.
- Kek hamuruna beyaz akını koyun tahta kaşıkla yavaşça karıştırıp yedirin sonrada beneklerin üzerine tepsiye dökün. 170 derece fırında 15 dk pişirin.
- Kek piştikten sonra öteki pişirme kağıdınıda alıp, rulo halde sarın 3-5 dk bekletin. Ortasına krema sürün ve muz koyun rulo formunda sarın. Soğuyunca buzdolabına dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.
Benekli Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










