Bellavista

Bellavista Tanımı İçin Malzemeler

Kek (taban ve orta kat için):

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Krema (çikolatalı mousse tarzı):

  • 200 ml sıvı krema
  • 200 gram bitter çikolata
  • 200 gram labne yahut mascarpone
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Frambuazlı sos ve süs:

  • 1 su bardağı frambuaz (taze yahut donmuş)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su

İsteğe nazaran:

  • Frambuaz jölesi yahut parlak tart jölesi

Kenarları için:

  • Bitter çikolata rendesi yahut kırığı

Bellavista Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için; yumurtaları ve şekeri köpük üzere olana dek çırp. Süt ve sıvı yağı ekle, sonra kuru materyalleri eleyerek karışıma kat. Yağlanmış küçük kare borcamda (20×20 cm gibi) yahut kelepçeli kalıpta 170°c’de 25-30 dakika pişir. Soğuyunca ortadan ikiye kes (katlı olacak)
  2. Çikolatalı krema için; kremayı ısıt (kaynatma), çikolataları içinde erit. Ilınınca labne ve pudra şekeriyle çırp, dolapta biraz kıvam almasını bekle.
  3. Frambuazlı sos için; tüm materyalleri bir tencereye al, yoğunlaşana kadar pişir, ılındıktan sonra kullan.
  4. Pasta katlarını birleştirmek için; kekin alt katını koy, üzerine çikolatalı kremayı sür. Üst katı yerleştir, tekrar krema sür. Üzerine frambuazlı sosu dök. Kenarlarını çikolata kırıklarıyla kapla (hafifçe bastırarak).
  5. Soğut ve servis etmek için; en az 4 saat, tercihen bir gece buzdolabında beklet.

Bellavista Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İzmir Bombası
Peynirli Ay Poğaça
Mocha Milkshake Tarifi (Ev Yapımı Mocha Milkshake)
Haşhaşlı Revani
Poğaça Hamuruyla Bazlama
Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |