Belen Tava
Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı
- 25-30 adet arpacık soğan yada iki adet ortaboy soğan da olur
- 4-5 diş sarımsak
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2-3 adet kabuğu soyulmuş domates
- 1 yemek kaşığı domates biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz ve kırmızı toz biber
- 1 rer çay kaşığı karabiber
- Pul biber
- Kekik
- 1 adet defne yaprağı
- 2-3 yemek kaşığı tereyağ
Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etinizi uygun bir fırın kabına alın ,üzerine soğanları iri doğranmış zerzevatları ,salça ,sıvı yağ ,su ve baharatlarını ek edip güzelce harmanlayın .
- Üzerine defne yaprağı ve tereyağı ekleyip ıslatmış olduğunuz fırın kağıdı ile güzelce kapatın.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında bir saat kadar pişirin.
- Üzerindeki kağıdı çekip yaklaşık 15-20 dakika daha denetimli olarak pişirin.
- Ben güveçte pişirdim siz istediğiniz üzere ister güveçte isterseniz fırın kabında pişirebilirsiniz, afiyet şifa olsun 👌👌🥰.
Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















