Belen Tava

Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kuşbaşı
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 2 adet küçük soğan
- 3 dış sarımsak
- 10 tane kadar çeri domates
- Kekik kimyon karabiber pul biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Terayağ
Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı eti evvelce doğrayıp yağda 2 3 saat dinlendirin böylece kolay pişer yoksa sebzeler pişip etler sert kalabilir.
- Bütün materyalleri küp küp doğrayıp, baharatları da atıp bı borcamda karıştırın üzerine ister tereyağ ister kuyruk yap bırakın.
- Daha sonra ıslattıgımız pişirme kağıdını üzerine serip, 50 dakika kadar 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





