Belen Tava
Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 15 adet arpacık soğan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 baş sarımsak
- 4-5 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- 2 su bardağı su
Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberleri ve domatesleri çok küçük olmayacak formda doğruyoruz.
- Eti, biberleri, domatesleri, soyulmuş sarımsakları doğradan tüm biçimde, arpacık soğanları, salçaları, tuz, kadabiber, zeytinyağı ve 2 bardak suyu yani tüm gereçleri karıştırıyoruz.
- Etimiz de çiğden olacak .
- Islatılmış yağlı kağıt ile kapatıyoruz .
- 200 derecede 1 saat pişiriyoruz.
Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






