Belen Tava

Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 10-15 adet arpacık soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • 1 su bardağı su
  • Tereyağ

Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri doğrayıp karıştırın.
  2. Salçayı suyla açıp dökün.
  3. Baharatlarıda ekledikten sonra güzelce karıştırıp üzerine tereyağı ekleyerek fırına verin.
  4. 200 derece ısınmış fırında 35 dk pişirdikten sonra açıp karıştırın ve 20 dk daha pişmeye bırakın. Afiyet olsun.

Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağli Enginar
Kayseri Yağlaması
Tavuk Sote
Milföy’den Poğaça
Yan Yana (Eli Böğründe)
Bol Soslu Islak Kek
Hdabla | © 2025 |