Beğendili Köfte

Beğendili Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için ;

  • 350 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Beğendisi için ;

  • 3.4 adet patlıcan (közlenmiş)
  • 2 adet kırmızı biber (közlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yeterli ölçüde kaşar peyniri

Beğendili Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları 200 derece fırında közleyelim kabuklarını soyalım ince kıyım doğrayalım.
  2. Köfte gereçlerinin hepsini karıştırıp yoğurup şekillendirelim.
  3. Beğendisini hazırlayalım. Tereyağ ve sıvı yağda unu kavuralım.
  4. Üzerine azar azar sütü ek edelim. Rendelenmiş kaşar peyniri, karabiber, tuz ek edelim.
  5. Közlenmiş patlıcanı ekleyip bir müddet pişirelim.
  6. Köfteleri kızartalım başka bir tabağa alalım.
  7. Beğendiyi uygun tabağa alalım, üzerine köfteleri dizelim.
  8. Biber ve domates ek edebiliriz, üzerine servis etabında dilerseniz tereyağlı sos yaparak dökebilirsiniz, afiyet olsun.

Beğendili Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sebzeli Köfte
Pratik Kesme Yöntemiyle Lahana Sarması (Videolu)
Sebze Çeşni (Tuzot)
Fırında Sebzeli Köfte
Pankekli Meyve Salatası (8+ Ay)
Sebzeli Tavuklu Yoğurt Çorbası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet