Bebek Pankek

Bebek Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
- 2 yemek kaşığı buğday rüşeymi (isterseniz ekleyin)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik tam buğday unu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
Bebek Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve pekmezi güzelce çırpalım. (ben pekmez ve keçi boynuzu unu ekledim tatlandırmak için dilerseniz 1 yemek kaşığı şeker ile tatlandırabilirsiniz)
- Ardından karıştırma kabına tüm materyalleri ekliyoruz. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Tavamızı ocağa alıp ısınmasını bekliyoruz. Ocağın altını çok açmayalım orta ateşte açalım ki pankeklerimizin içerisi güzelce pişsin.
- Tavamızı çok az yağlayalım. Ve karışımımızı dökmeye başlayalım bebeğim küçük küçük sevdiği için ben çay kaşığı ile döküyorum dilerseniz yemek kaşığı ile de dökebilirsiniz.
- Biraz aralıklarla döktüğümüz pankek karışımını tavamıza döküyoruz.
- Göz göz olduktan sonra pankekleri başka tarafına çeviriyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Tüm karışımı bu halde pişiriyoruz.
Afiyetler olsun💐.
Bebek Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



