Bebek Mantısı

Bebek Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük uzunluk patates
  • 2 yemek kaşığı kuzu kıyma (3 kez çektirdim)
  • 1 küp kuzu kemik suyu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı mesken imali yoğurt
  • Tercihen sarımsak

Bebek Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyalım, buharda haşlayıp çatalla ezelim. Suda da haşlayabilirsiniz.
  2. Kıymayı ve kemik suyunu zeytinyağı ile güzelce pişirelim.
  3. Üzerine sıcak suyu ekleyip suyu biraz çektirelim.
  4. İsterseniz bebek salçası da ekleyebilirsiniz.
  5. Bir kasede yoğurda sarımsak ezip karıştıralım.
  6. Sarımsak eklemeyebilirsiniz.
  7. Ezilen patateslerin üzerine hazırladığımız yoğurdu ve kıymayı dökelim.

Deneyenlere afiyet şifa olsun.

Bebek Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sebzeli Kıyma
Puf Poğaça (Videolu)
Cocostar Pasta
Ezogelin Çorbası (Pratik)
Pratik Ay Mantı
Diyet Karnıyarık
Hdabla | © 2025 |