Bebek Lor Peyniri (Ek Gıda)

Bebek Lor Peyniri (Ek Gıda) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 ml süt (çiğ süt bebeklerde alerjik tepki gösterme mümkünlüğü yüksek olduğu için günlük süt kullanıyorum ben)
  • 1 yemek kaşığı dolu dolu yoğurt
  • 2-3 damla limon

Bebek Lor Peyniri (Ek Gıda) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü tencereye alıp kaynatıyoruz, birinci fokurdamada yoğurdu ve limon suyunu ek edip 5 dk daha kaynamaya bırakıyoruz. (günlük süt için bu mühlet geçerli, çiğ sütü daha uzun periyodik kaynatmak gerekiyor)
  2. Süt kesilip suyun rengi açıldığı vakit altını kapatıp pak ince bir bez ve ya tülbenti süzgeçe yerleştirip süzüyoruz (suyunu dökmeyip çorba ve pürelerde kullanabilirsiniz uzun vadeli kullanımlarda buz küpleri ile dondurucuda koruma edebilirsiniz)
  3. 1 yaş altı bebeklerde tuz kullanılmadığı için tuz eklemedim, bebeğinizin ayına ve damak tadına nazaran ekleme yapabilirsiniz.

Not; küçük porsiyonlar da en fazla 3_4 gün içinde tüketilecek kadar yapılması bebekler için taze ve daha sağlıklı olur.

Bebek Lor Peyniri (Ek Gıda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Sütlaç
San Sebastian Cheesecake
Patatesli Yemek
Bademli Kurabiye (İçi Dışı Bademli)
Tahinli Kırmızı Tatlı Patates
Islak Kek
Hdabla | © 2025 |