Bazlama Tost
Bazlama Tost Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- Maya
- Tuz
- Alabildiği kadar su
İçi için;
- Kaşar peyniri
- Dışı için tereyağı
Bazlama Tost Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle belirttiğim materyallerle hamuru yapalım kulak göğsü kıvamında bir hamur olması kâfi.
- Hamurum mayalandıktan sonra tabak büyüklüğünde açıyorum.
- Isınmış tavada ardı ve önünü pişiriyorum ,pişerken mayalı olduğu için şişiyor, eşime bazlama yaptım düz isteyen sade olarakta tüketebilir.
- Ben kendi yaptığım bazlamama şiştikten sonra ortasını açtım kaşar peyniri koydum.
- Tavaya aldım, tereyağı ile yağladım sıcak tavada gerisini önünü yağladım.
- Yumuşak ve hoş bir lezzet farklılık isteyenler deneyebilir afiyet olsun şimdiden.
Bazlama Tost Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









