Bazlama

Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 ml ılık su (1,5 su bardağı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket ınstant kuru maya
  • 4,5-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeleri karıştırarak hafif ele yapışan bir hamur yapalım.
  2. Üzerini örterek 1 saat mayalayalım.
  3. Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgahta toplayalım.
  4. Eşit büyüklükteki kesimlere bölelim(ben 8 kesime böldüm büyük yapmak isterseniz 4-5 kesime bölün).
  5. Yuvarlak bezeler oluşturalım.
  6. Her bezeyi sırayla oklavayla açalım. (bu sıra da öteki bezelerin üzeri örtülü olsun).
  7. Açtığımız bezeyi bir kapalı bezin üzerine koyalım kim kurumasın (beze un serpip yapışmasını engelleyin)
  8. 15 dk mayalanmasını bekleyin.
  9. Isınmış tavada önlü artlı pişirin. Afiyet olsun.

Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yulaf Lapası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısır Unlu Sebze Çorbası
Fit Brownie (Şeker ,Un ,Yağ Yok)
Fırın Makarna
Tarhana Çorbası
Spoonful
Dereotlu Poğaça
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.