Bazlama

Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- 300 ml ılık su (1,5 su bardağı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket ınstant kuru maya
- 4,5-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Malzemeleri karıştırarak hafif ele yapışan bir hamur yapalım.
- Üzerini örterek 1 saat mayalayalım.
- Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgahta toplayalım.
- Eşit büyüklükteki kesimlere bölelim(ben 8 kesime böldüm büyük yapmak isterseniz 4-5 kesime bölün).
- Yuvarlak bezeler oluşturalım.
- Her bezeyi sırayla oklavayla açalım. (bu sıra da öteki bezelerin üzeri örtülü olsun).
- Açtığımız bezeyi bir kapalı bezin üzerine koyalım kim kurumasın (beze un serpip yapışmasını engelleyin)
- 15 dk mayalanmasını bekleyin.
- Isınmış tavada önlü artlı pişirin. Afiyet olsun.
Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







