Bazlama

Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 ml ılık su (1,5 su bardağı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket ınstant kuru maya
  • 4,5-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeleri karıştırarak hafif ele yapışan bir hamur yapalım.
  2. Üzerini örterek 1 saat mayalayalım.
  3. Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgahta toplayalım.
  4. Eşit büyüklükteki kesimlere bölelim(ben 8 kesime böldüm büyük yapmak isterseniz 4-5 kesime bölün).
  5. Yuvarlak bezeler oluşturalım.
  6. Her bezeyi sırayla oklavayla açalım. (bu sıra da öteki bezelerin üzeri örtülü olsun).
  7. Açtığımız bezeyi bir kapalı bezin üzerine koyalım kim kurumasın (beze un serpip yapışmasını engelleyin)
  8. 15 dk mayalanmasını bekleyin.
  9. Isınmış tavada önlü artlı pişirin. Afiyet olsun.

Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karabuğday Ekmeği
Peynirli Mayalı Poğaça Tarifi
Sultan Sarması (Saray Sarması)
Rulo Pizza Poğaça
Fıstıklı Burma Baklava (Videolu)
Pratik Börek Tarifi
Hdabla | © 2025 |