Bazlama

Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru pakmaya
  • 300 ml ılık su

Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık suya şeker ve mayayı ekleyin.
  2. Karıştırıp yaklaşık 5-10 dakika bekletin, maya aktifleşecektir.
  3. Maya karışımına tuz ekleyin.
  4. Ardından unu azar azar ekleyerek yumuşak ve elastik bir hamur yoğurun.
  5. Hamurun kıvamı çok sert olmamalıdır.
  6. Hamuru bir kaba alın, üzerini nemli bir bezle örtüp yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.Hamur iki katına çıkmalıdır.
  7. Hamur mayalandıktan sonra havasını alıp, küçük bezelere ayırın. Bezeleri merdane ile açın. Biçimi yuvarlak olmalı.
  8. Geniş bir tavayı ocağa koyun ve ısındığında, bazlamaları artlı önlü pişirin. Her iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!.

Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kızartmadan Fırında Kuşbaşı Etli Patates Oturtması
Taze Börülce Kızartması
Hello world!
Doğal Limonata
Kereviz Salatası (Süslü)
Orman Meyveli Kek (Crumble)
Hdabla | © 2025 |