Bazlama

Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 bardak un
Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- 5 bardak un, maya ve tuz karıştırılır, üzerine ılık suyumuz eklenir, güzelce yoğurulur.
- Son bardak unu denetimli bir biçimde ekleyebilirsiniz.
- Yumuşak kıvamlı ele yapışmayacak hamur elde edilir.
- 20 dakika hamurumuzun dinlenip mayalanması için bekliyoruz.
- Sonra elde ettiğimiz hamuru 20 eşit modüle bölüp yuvarlıyoruz.
- Un yardımıyla elimizle bastırarak ya da isterseniz oklava/merdane yardımıyla açarak yapabilirsiniz. Biraz kalın bırakıyoruz ince yapmıyoruz.
- Sonra altı yapışmayacak bir tavada 10 saniyede bir çevirerek pişiriyoruz.
- Tavayı yağlamayınız.
- Sonra isterseniz üstüne tereyağ sürerek servis edebilirsiniz.
- İsterseniz bu halde yapıp buzlukta saklayabilirsiniz.
Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

