Bazlama
Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin gerekirse ekleyebilir)
Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm gereçleri ekleyip karıştırın ve unu denetimli olarak ekleyin ve uygunca yoğurun.
- Ele yapışmayan kıvamda oluncaya kadar yoğurun ve istenilen kıvam olunca küçük kesimler koparıp elinizde yuvarlayın .
- Mini isterseniz eliniz ile hafif bastırarak yuvarlak açın yahut oklava yardımıyla çok bastırmadan hafif açın isteseniz biraz daha büyük uzunluk yapın.
- Tavada önlü gerili pişirin.Afiyet olsun.
Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








