Bayrama Yakışır Cevizli Kadayıf Sarma

Bayrama Yakışır Cevizli Kadayıf Sarma Tanımı İçin Malzemeler

Tatlı için:

  • 500 gram taze tel kadayıf
  • 150 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Şerbet için:

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri için:

  • 2-3 yemek kaşığı antep fıstığı tozu

Bayrama Yakışır Cevizli Kadayıf Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alıp kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca 8-10 dakika kadar kısık ateşte kaynatalım. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alalım. Şerbetimiz soğumaya bırakılmalı.
  2. Kadayıfı hazırlayalım. Taze tel kadayıfı elinizle tel tel açalım. Şayet çok nemliyse 15-20 dakika kadar tepsiye serip hafif kurumasını sağlayabilirsin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip güzelce harmanlayalım.
  3. Saralım. Kadayıftan avuç içi kadar alıp tezgâha yayalım. Ortasına 1 tatlı kaşığı kadar ceviz içi koyup sıkıca saralım. Rulo biçiminde sararak ya da isteğe nazaran gül üzere kıvırarak form verebilirsin.
  4. Tepsiye dizelim. Tüm sarmaları yağlı kağıt serili yahut yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Evvelden ısıtılmış 180°c fırında üzerleri nar üzere kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.
  5. Şerbetleyelim. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğumuş şerbeti gezdirelim. Şerbeti güzelce çekmesi için üzerini örtmeden dinlendirelim.
  6. Sunum vakti. Servis etmeden evvel her bir sarmanın üzerine antep fıstığı tozu serpelim. Yanına bir top kaymak ya da dondurma da çok yakışır.

Bayrama Yakışır Cevizli Kadayıf Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Katmer
Yaz İçeceği Reyhan Şerbeti
Döner Ekmeği
Lezzet-i Şahane Krema Soslu Somon
Etli Pırasa Yemeği
Mercimekli Semizotu Diyet Tarifi
Hdabla | © 2025 |