Bayrama Özel Kuyruk Yağı İle Sade Kavurma
Bayrama Özel Kuyruk Yağı İle Sade Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg yeni kesilmiş dana kuşbaşı (kol, tranç ya da sokum)
- 200 gram kuyruk yağı (küçük küçük doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1-2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Bayrama Özel Kuyruk Yağı İle Sade Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye yahut saç üzerine doğranmış kuyruk yağını koyun.
- Kısık ateşte yavaşça eritin.
- Yağlar eriyip çıtırlaşınca, üzerine kuşbaşı doğranmış dana etini ekleyin.
- Etin rengi dönene kadar kavurun.
- Önce orta ateşte kavurun suyunu saldığında ocağın altını kısın.
- Et suyunu salıp çektikçe karıştırın.
- Kapağı kapalı olarak kısık ateşte en az 1 saat pişirin.
- Etin kendi suyunda yavaş pişmesi yumuşak ve lokum üzere olmasını sağlar.
- Gerekirse sıcak su ekleyin. Lokum üzere olana kadar pişirin.
- Et yumuşadığında tuzunu ekleyin. Kekik ve pul biberini de ekleyin. (tuzunu evvelce katarsan eti sertleştirebilir. ).
- Et yumuşayınca ocağın altını kapatın ve 15 dakika eti tencerenin ağzı kapalı bir formda dinlendirin. Bu basamak, yağ emip lezzetini arttırır.
- Pişen dana etini bir tabakla sunabiliriz.Afiyet olsun.
Bayrama Özel Kuyruk Yağı İle Sade Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











