Bayatlamayan Yumuşacık Poğaça Tarifi

Bayatlamayan Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket yaş maya yada 1 paket instant maya
- 1 su bardağı ılık süt(200 ml)
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 1 şişe sade maden suyu (200 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2.5 yemek kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un(yaklaşık 5.5 su bardağı)
Üzerine;
- Yumurta sarısı
Bayatlamayan Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle maya süt ve şekeri kabın içerisine alıp maya eriyinceye kadar karıştıralım, daha sonra başka gereçleri de ekleyelim. 5 buçuk su bardağı unu denetimli ek edelim yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
- Hamurumuzu yoğurduktan sonra üstünü kapatıp 1 saat mayalandıralım. Mayalanan hamurumuzdan bir kesim alalım elimizle tezgah üzerinde açalım.
- Daha sonra üst kısmına bıçak yardımıyla çizikler atalım sonra alt kısımdan kıvırarak yuvarlayalım. Üstünü kapatıp 30 dk tepsi mayası yapalım.
- Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ayarlanmış fırında denetimli pişirelim. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.
Bayatlamayan Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

