Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda ısısında margarin yahut tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta (sarısı üstüne)
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarin ve sıvı yağı uygun karıştırma kabına alalım ve yoğuralım.
- Ardından şeker, sirke (ben elma sirkesi kullandım) kabartma tozu ve tuzu katıp, tekrar yoğuralım ve yavaş yavaş un ek ederek yoğurmaya devam edelim.
- Hazırlanan kurabiye hamurunu iki eşit modüle bölelim. Fırın tepsisi boyutunda iki adet yağlı kağıdı ortasına koyup oklava yahut merdane yardımıyla açalım.
- Orta kalınlıkta hamur elde edelim.
- Üstte kalan yağlı kağıdı kaldıralım.
- Şekilli kurabiye kalıpları ile keselim.
- Şekillerini bozmadan tabanına yağlı kağıt sevdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
- Çörek otu ve susam karışımı serpelim.
- 190 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 😉
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








