Bayatlamayan Poğaça

Bayatlamayan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 ml ılık süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı(sarısı üzeri için)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

İçi için

  • Peynir (isteğe nazaran farklı iç harç kullanabilirsiniz)

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam ve çörekotu

Bayatlamayan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Poğaça için süt, şeker ve yaş maya yoğurma kabına alın ve 10 dakika kadar mayalayın.
  2. Sıvı yağ, yumurta akı ve tuz ek edin ve tekrar karıştırın.
  3. Yavaş yavaş un ekleyerek hamuru yoğurun.
  4. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediliyor.
  5. Hamurun bulunduğu kabın üzerini kapatın ve 10 dakika kadar mayalandırın.
  6. Tezgaha çok az yağ damlatarak mayalanan hamurdan bir kesim koparın ve şekillendirin.
  7. Tüm hamur şekillendirildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ya da çörekotu serpin.
  8. 20 dk kadar tepside mayalandırın.
  9. 190 derece evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 20dk altı üstü kızarana kadar pişirilir.

Bayatlamayan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yalancı Su Böreği
Kruvasan
Etimek Tatlısı
Mis Kokulu Frambuaz (Ahududu) Reçeli
10 Numara 12 Yıldız Fırında Karnıbahar Graten
Borcamda Fit Tiramisu (Dilimi 90 Kalori)
Hdabla | © 2025 |