Bayatlamayan Çok Gevrek Tuzlu Kurabiye
Bayatlamayan Çok Gevrek Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta beyazı içine sarısı üstüne
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 3 buçuk su bardağı un
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- Susam
- Haşhaş v.s
Bayatlamayan Çok Gevrek Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un hariç tüm gereçleri alalım uygunca karıştıralım.
- Önce üç bardak unu ekleyelim, hamurun yumuşaklığına bakarak ele yapışıyorsa yarım bardak daha unu ekleyelim, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru tezgahta çok ince olmayacak biçimde açalım0,5 cm bıçak ya da rulet yardımıyla küçük kareler keselim .
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamur karelerini bıçak yardımıyla dikkatli alarak az aralıklı dizelim.
- Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim, dilediğimiz üzere susam, mavi haşhaş, iç çekirdek üzere gereçlerle süsleyelim .
- 190° ısınmış fırında kurabiyeler kızarana kadar denetimli pişirelim.
- Pişen kurabiyeleri fırından alalım soğuduktan sonra bu nefis gevrek kurabiyeleri çay kahve eşliğinde gururla sunalım🥰🥰 afiyet olsun🤗🤗.
Bayatlamayan Çok Gevrek Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












