Bayatlamayan Çikolata Soslu Kek (Özel Tarifim)
Bayatlamayan Çikolata Soslu Kek (Özel Tarifim) İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı eritilmiş tereyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 4 silme yemek kaşığı kakao
- 1 adet limon rendesi (isteğe göre)
- Yarım su bardağı kıyılmış ceviz (isteğe göre)
- 2.5 su bardağı un
- Kabartma tozu
Sosu için:
- 1 paket süslü kare çikolata
- 2- 2.5 yemek kaşığı su
Bayatlamayan Çikolata Soslu Kek (Özel Tarifim) Nasıl Yapılır?
- 3 yumurtayı pak ve kuru bir kaba alıp, üzerine bir tutam tuz ekleyerek çırpalım.
- Yavaş yavaş şekeri ilave edip beyaz bir köpük kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edelim.
- Karışımın içerisine su, süt, kakao, erimiş tereyağımızı ve isteğe nazaran limon rendemizi ekleyip güzelce çırpalım.
- Unumuzu ve kabartma tozumuzu ek edip, güzelce çırpalım. En son iri kıydığımız cevizleri ekleyip, karıştıralım.
- Tabanını yağladığımız bir borcama kekimizi dökelim. Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika pişirdikten sonra fırının derecesini 150 ye alıp 15 dakika daha pişirelim.
- Çıkarmadan bir bıçak yardımıyla kekin pişip pişmediğini denetim edelim. Kekimiz piştiğinde soğumaya bırakalım.
- Sos için 1 paket çikolatayı benmari yöntemiyle eritelim.
- İçerisine suyumuzu ek edip süratlice karıştıralım. Güzel karıştırırsak çikolatamız topaklanmaz.
- Sosumuzu kekimizin üzerine döktükten sonra kekimiz servise hazır. Afiyet olsun 🙂
Bayatlamayan Çikolata Soslu Kek (Özel Tarifim) Fotoğraflı Yapılışı







