Bayat Ekmek Böreği

Bayat Ekmek Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1-1,5 bayat ekmek
  • 2 su bardağı peynir

Sosu için ;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta küçükse 3 de olabilir
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Bayat Ekmek Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ekmekleri küp küp doğrayın.
  2. Yumurtaları sütü ve baharatlari karıştırın.Ekmeklerle buluşturun harmanlayın.
  3. 10 dakika sosu çekmesi için bekleyelim.
  4. Ardından tavayı yağlayalım güzelce ve harcın yarısını tavaya açalım.
  5. Spatula yardımıyla güzelce açalım.
  6. Peynir dilediğiniz kullanabilirsiniz.
  7. İç harcını koyalım ve tekrar kalan ekmeği üstüne yayalım.
  8. Kısık ateşte tavayı çevire çevire yakmamaya ihtimam göstererek pişirelim.
  9. Ters düz edelim başka tarafını da tıpkı biçimde pişirip servis edebilirsiniz.
  10. Günün her saati şipşak yapabileceğiniz keyifli bir tanım.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Bayat Ekmek Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Brownie Cake
Susamlı Pişi
️ Ezme Salatası Tarifi (Acılı Ezme Tadında)
Patatesli Tavuk Kanat
Yoğurtlu Patlıcan Mezesi
Zahterli Yeni Baharlı Zeytinyağli Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |