Baton Yaş Pasta
Baton Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
- 1.5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kaynar su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket toz kremşanti
Dışını kaplamak için;
- Kremşanti
- 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
İçi için;
- Çilek
- Muz
Baton Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta sarısı ve beyazı ayrılır, yumurtanın akına bir cimdik tuz atılır, mikserle düzgünce çırpılır.
- Ayrı kapta sarısı ile şeker de çırpılır daha sonra sıcak su yağ katılır çırpılır, vanilya, kabartma tozu ve unda eklenir uygunca çırpılır.
- Yumurtanın akı miksersiz kaşıkla katılır yavaş yavaş karıştırılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir hamur heryere eşit gelecek biçimde dağıtılır 170 derece de pişirilir.
- Kreması için; tüm gereçler süte katılıp karıştırılır ocağa alınır pişen krema soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kremşanti eklenir.
- Ayrı kapta kremşanti süte katılıp mikserle çırpılır. Kek 3 eşit modüle kesilir. Kek sütle ıslatılır birinci kata krema sürülür muz eklenir
- İkinci katta sütle ıslatılır çilek eklenir ve üçüncü kata da tıpkı süreç yapılır kremşanti ile pasta kaplanır. Süslemek içinde kremşantiden biraz ayırıp çay kaşığının ucuyla pembe besin boyası eklenir ve pembe renkli şantiyle süslenir.
Baton Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















