Baton Kek Tarifi
Baton Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 – 2,50 su bardağı un (unumuzu denetimli ekleyelim)
Baton Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri bir kaba alıp köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Ardından sıvı gereçlerimizi ekleyip az daha çırpalım.
- Ununuzu vanilyamızı ve kabartma tozumuzu ekleyip yeterlice çırpalım.
- Bir püf nokta kabartma tozunu en son ekleyip çok az çırparsanız kekiniz daha çok kabaracaktır.
- Ardından yağladığımız kek kalıbımıza hamurumuzu ekleyelim.
- 180° 45 dk pişirelim. Orta ara kürdan yardımıyla denetim edelim.
- Ben altına yağlı kağıt serdim dilerseniz siz de koyabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Baton Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







