Baton Kek Tarifi

Baton Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 – 2,50 su bardağı un (unumuzu denetimli ekleyelim)

Baton Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri bir kaba alıp köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Ardından sıvı gereçlerimizi ekleyip az daha çırpalım.
  3. Ununuzu vanilyamızı ve kabartma tozumuzu ekleyip yeterlice çırpalım.
  4. Bir püf nokta kabartma tozunu en son ekleyip çok az çırparsanız kekiniz daha çok kabaracaktır.
  5. Ardından yağladığımız kek kalıbımıza hamurumuzu ekleyelim.
  6. 180° 45 dk pişirelim. Orta ara kürdan yardımıyla denetim edelim.
  7. Ben altına yağlı kağıt serdim dilerseniz siz de koyabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Baton Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köstebek Pasta
Mozaik Pasta
Kemalpaşalı Tavuk Göğsü
Çikolatalı Yumuşacık Brownie
Küçük Pankekler
Salçalı, Soğanlı Poğaça
Hdabla | © 2025 |