Basmatili Özbek Pilavı (Düşük Kalorili)

Basmatili Özbek Pilavı (Düşük Kalorili) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bardak basmati pirinç
  • 1 adet havuç
  • 1 büyük soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü / badem
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tarçın
  • Yarım kg kuşbaşı et

Basmatili Özbek Pilavı (Düşük Kalorili) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı etlerimiz az yağ ile kavrulur kısık ateşte pişmesi beklenir.
  2. Bol soğan sarımsak ve ince ince kesilmiş havuçlar kavrulur.
  3. 1 su bardağı basmati pirinç eklenerek üzerine suyu eklenir. ( basmati suyu seven bir pirinçtir 1 bardağa yaklaşık 3 -3. 5 bardak su çekti benim pirinçim)
  4. Baharatlar da eklenerek pilavımız pişirilir.
  5. Dilerseniz pisen kavurma içerisine eklenerek karıştırılır, dilerseniz kavurma orta kısmına eklenir ve afiyetle yenir.

Basmatili Özbek Pilavı (Düşük Kalorili) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Demleme Usulü Erişte Makarna
Fırında Çipura
Tavuk Etli Patlıcan Sarma
Soslu Kaburga Mısır (Videolu)
Tam Buğday Unlu Kaşık Dökmesi
Salepli İncirli Kek
Hdabla | © 2025 |