Basmati Pilavı (Mantarlı Ve Havuçlu)

Basmati Pilavı (Mantarlı Ve Havuçlu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinçi
  • 2 su bardağı su
  • 2 adet havuç
  • 4-5 adet istiridye mantarı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Basmati Pilavı (Mantarlı Ve Havuçlu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle havucu rendeleyip z. Yağ koyduğumuz tenceremizde hafif yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  2. Daha sonra mantarları da küçük küçük doğrayıp havuçların üzerine koyalım ve kavurmaya devam edelim.
  3. Pirinci yıkayıp süzelim ve kavurmaya devam edelim.
  4. Üzerine suyunu da katarak tuzunu koyalım.
  5. Tam ortasına da tereyağı ekleyip kurduk ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

Basmati Pilavı (Mantarlı Ve Havuçlu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Soslu Islak Kek (Dondurma Eşliğinde)
Işkın, Işgın, Uşkun, Uçkun, Dağ Muzu Yada Yayla Muzu İle Çorba Tarifi
Büsküvili Mozaik Pasta
Muzlu Magnolia (Kavanoz Tatlısı)
Spoonful
Fırında Bulgur Pilavı Ve Tavuk Kanat
Hdabla | © 2025 |