Basmati Pilavı

Basmati Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı basmati pirinçi
  • Haşlanmış tavuk
  • Tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • (isteğe bağlı şehriyeli yapılabilir)

Basmati Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını uygun bir tencereye alalım, eridikten sonra pirinçi ekleyelim.
  2. İyice kavurduktan sonra 2 su bardağı sıcak suyu ek edelim.
  3. Üzerine tuz, karabiber atıp güzelce karıştıralım ve kapağını kapatalım.
  4. Çekmesine yakın daha evvelce haşlanan tavukları (tavukları haşlandıktan snra tereyağında az kavurup tavuk çeşnisi kattık) ekleyim ve suyunu çektirip servis edelim.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :).

Basmati Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Milföy Börek
Muhallebili Havuç Tatlısı
Cevizli Kurabiye
Kakolu Pancake
Yedikçe Yedirten Kabak Mezesi
Kahvaltılık Sos (Muhammara)
Hdabla | © 2025 |